HEJBEJTE SE A ZPÍVEJTE S HANKOU KYNYCHOVOU V PRAZE

16.10.2023 02:23

V pátek 6.10. odjela do Prahy naše 6-ti členná skupina na soutěž ,,Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou“,  pořádanou Nadačním fondem Hanky Kynychové pro děti z dětských domovů.

V pátek po příjezdu do Prahy byl individuální program pro děti, kdy jsme navštívili Pražský Orloj, procházkou přes Karlův most jsme se dostali až k lanovce, která nás vyvezla na Petřín.  Na Petříně se dětem moc líbilo zrcadlové bludiště, ale také ocenily výhled z Petřínské věže, odkud viděly celou Prahu. Potom jsme se přesunuli na Pražský hrad, kde jsme si užili výměnu hradní stráže. Večer jsme se ubytovali. 

Druhý den jsme vyrazily do studia Hanky Kynychové. Cesta metrem byla velmi dobrodružná a pro naše děti úplně nezvyklá, a moc si ji užily. Ve studiu nás přivítala sama Hanka Kynychová a její PR manažerka Katka Fingralová. Sešlo se asi 82 dětí z 11 domovů z celé ČR. Děti byly rozděleny do dvou kategorií: mini a junior. Naše děti se i s tetami zapojily do nacvičování skladby Hanky Zagorové v kategorii mini. Nácvik trval celou sobotu a část neděle.

 

 V neděli pak proběhlo závěrečné vystoupení před porotou. Užili jsme si poslední jízdu metrem a tramvají a vyrazili na zpáteční cestu do našeho domova. Přijeli jsme unavení, ale plní nezapomenutelných zážitků...

 

SLEDUJEME ORLOJ